× VIGTIG INFO! - Vi arbejder på højtryk for at få alle produkter online. Kontakt os hvis du ikke kan finde dit produkt.

Ørepropper

SE VORES SORTIMENT HER!

 

ØREPROPPER:

Der findes et utal af varianter og typer, som er lavet i forskellige materialer, og har forskellige egenskaber. Nogle typer kan anvendes èn gang og andre flere gange, så det er vigtigt at have kendskab til arbejdsopgaven, inden man vælger sin øreprop. Nedenfor får du en oversigt over de forskellige typer og anvendelsesmuligheder der er. 

TYPER AF ØREPROPPER: 

Skum-øreprop:
De fleste kender til den klassiske skum-øreprop. Øreproppen er lavet til at fjerne højfrekvens lyde, som er de lyde, der er mest skadelige for vores ører. Disse propper har ofte en høj dæmpningsværdi, hvilket gør, at de også fjerner væsentlige toneområder, bl.a. nedsættelse af alarm- og advarselssignaler. Disse ørepropper kan fås med snor eller bøjle, så de kan hænge om halsen, når de ikke sidder i øret. Skum-øreproppen kan anvendes én gang, hvor efter de kasseres.
”Juletræ-propper”:
Disse ørepropper har fået tilnavnet, fordi de ligner små juletræer. Disse propper fås i mange forskellige varianter, som kan anvendes til f.eks. koncerter, uden at forringe lyden. Derudover fås de også i en særlig soveudgave, som fjerner irriterende støj, men gør det muligt at fortsat høre brandalarmer og babygråd. Denne kan anvendes flere gange og rengøres efter brug.
Formstøbte ørepropper:
Formstøbte ørepropper bliver lavet individuelt til dit øre, og bliver produceret på et hørecenter. Her får man lavet et aftryk af øret, så øreproppen passer perfekt til dig.
Sikkerhedsgiganten laver IKKE disse ørepropper, kontakt derfor dit lokale hørecenter.

 

SÅDAN SÆTTER DU ØREPROPPEN I ØRET: 

Øreproppen beskytter kun din hørelse, hvis den er korrekt placeret. En forkert placeret øreprop betyder, at man ikke får den fulde effekt af øreproppen.
Mini-guide til at placere ørepropperne korrekt: 

  1. Vask dine hænder med vand og sæbe (Vigtigt da snavs i øregangen kan give hudirritation og eksem)
  2. Rul skum-øreproppen mellem pegefinger og tommelfinger, så den bliver så tynd og cylinderformet som muligt.
  3. Stræk modsatte arm over hovedet og tag fat i øverste del af øret. Træk øret opad og bagud. Put øreproppen ind i øregangen.
  4. Behold en finger på øreproppen i ca. 30-40 sekunder, indtil øreproppen er helt udvidet i øregangen
  5. Hvis øreproppen sidder rigtig, vil øreproppen ikke kunne ses forfra, men kun fra siden af. Kig dig selv i spejlet, eller få en kollega til at tjekke. - Er den ikke korrekt placeret så prøv igen!


HØREVÆRN OG ØREPROPPER?

Arbejder eller færdes du i støjende miljøer, det meste af din dag, så vælg et høreværn, der passer til dine behov og ønsker. Høreværnet er et nemt og behagelig alternativ, som ikke presser på øregangen. Står du kun i støjende miljøer få minutter om dagen, eller er til koncert, festival og lignende, et par gange om året, så er en øreprop nok til at beskytte din hørelse.


Man kan normalt opnå en lidt højre beskyttelse, hvis man kombinerer forskellige høreværn, f.eks. ørepropper og ørekopper. Det betyder, at ørepropperne forsat beskytter, når ørekopperne bliver fjernet.

 

SE VORES SORTIMENT HER!