ClickCease
× VIGTIG INFO! - Vi arbejder på højtryk for at få alle produkter online. Kontakt os hvis du ikke kan finde dit produkt.
Dankort + VISA/Dankort VISA Electron MasterCard VISA JCB American Express Diners ViaBill MobilePay ANYDAY

Ørepropper

Ørepropper kan være dejlige at have i, om natten hvis der er meget støj fra gaden eller i huset. Det er nemlig en myte, at det ikke er sundt at bruge ørepropper ofte og f.eks sove med dem. Men det er derimod usundt, at bruge ørepropperne forkert. Der findes forskellige ørepropper, hvor nogle er med snor, bøje eller bare simple engangs ørepropper. Det er bedst at bruge engangsørepropper hvis man forventer at have dem i langtid af gangen, som f.eks til en koncert, eller hvis man skal sove. Grunden til at de er bedst til den form for brug, er at de typisk er lavet af et blødt materiale, der kan formes eller som i forvejen har en god pasform, samt er de skånsomme for ens hud.

Hvis du ofte bruger ørepropper og tit tager dem ud i løbet af dagen vil nogle finde det mere behageligt med at par silikone ørepropper. Silikoneørepropper er dejlig bløde og kan formes, så de passer øregangen. Samtidigt er de ørepropper genanvendelige. Der findes et utal af varianter og typer, som er lavet i forskellige materialer, og har forskellige egenskaber. Nogle typer kan anvendes èn gang og andre flere gange, så det er vigtigt at have kendskab til arbejdsopgaven, inden man vælger sin øreprop. Nedenfor får du en oversigt over de forskellige typer og anvendelsesmuligheder der er. 

TYPER AF ØREPROPPER: 

Skum-øreprop:

De fleste kender til den klassiske skum-øreprop. Øreproppen er lavet til at fjerne højfrekvens lyde, som er de lyde, der er mest skadelige for vores ører. Disse propper har ofte en høj dæmpningsværdi, hvilket gør, at de også fjerner væsentlige toneområder, bl.a. nedsættelse af alarm- og advarselssignaler. Disse ørepropper kan fås med snor eller bøjle, så de kan hænge om halsen, når de ikke sidder i øret. Skum-øreproppen kan anvendes én gang, hvor efter de kasseres.

”Juletræ-propper”:

Disse ørepropper har fået tilnavnet, fordi de ligner små juletræer. Disse propper fås i mange forskellige varianter, som kan anvendes til f.eks. koncerter, uden at forringe lyden. Derudover fås de også i en særlig soveudgave, som fjerner irriterende støj, men gør det muligt at fortsat høre brandalarmer og babygråd. Denne kan anvendes flere gange og rengøres efter brug.

Formstøbte ørepropper:

Formstøbte ørepropper bliver lavet individuelt til dit øre, og bliver produceret på et hørecenter. Her får man lavet et aftryk af øret, så øreproppen passer perfekt til dig. Det betyder at de er behagelige at have på samtidig med, at de yder en optimal beskyttelse. Det er en god investering så fremt man bruger ørepropper jævnligt gennem job eller fritidsaktiviteter og bliver udsat for høj støj. Med formstøbte ørepropper oplever du ikke en forringelse af lyden, blot en dæmpning.
Sikkerhedsgiganten laver IKKE disse ørepropper, kontakt derfor dit lokale hørecenter.

SÅDAN SÆTTER DU ØREPROPPEN I ØRET: 

Øreproppen beskytter kun din hørelse, hvis den er korrekt placeret. En forkert placeret øreprop betyder, at man ikke får den fulde effekt af øreproppen.

Mini-guide til at placere ørepropperne korrekt: 

  1. Vask dine hænder med vand og sæbe (Vigtigt da snavs i øregangen kan give hudirritation og eksem)
  2. Rul skum-øreproppen mellem pegefinger og tommelfinger, så den bliver så tynd og cylinderformet som muligt.
  3. Stræk modsatte arm over hovedet og tag fat i øverste del af øret. Træk øret opad og bagud. Put øreproppen ind i øregangen.
  4. Behold en finger på øreproppen i ca. 30-40 sekunder, indtil øreproppen er helt udvidet i øregangen
  5. Hvis øreproppen sidder rigtig, vil øreproppen ikke kunne ses forfra, men kun fra siden af. Kig dig selv i spejlet, eller få en kollega til at tjekke. - Er den ikke korrekt placeret så prøv igen!

Man skal være godt opmærksom på om man sætter dem rigtigt ind i øret, man skl ikke skubbe dem for langt ind i øregangen. Hvis de skubbes for langt ind, kan der ophobe ørevoks. For at mindske ophobningen af voks i ens øre så bør man, udover at placere øreproppen rigtigt, også sørge for at rense ørerne tit. Det er ingen hovedregel om hvor ofte man bør udskifte sine ørepropper, og hvis man bruger engangsørepropper kan de godt bruges mere end en enkelt gang. Men hvis de ser beskidte ud og godt brugt, bør man smide dem ud og bruge nogle nye. Det er ikke muligt at vaske engangsørepropper, så hvis man skal have nogle der kan vaskes er silikoneørepropper et godt valgt, da de kan vaskes når de bliver beskidte.


HØREVÆRN OG ØREPROPPER?

Arbejder eller færdes du i støjende miljøer, det meste af din dag, så vælg et høreværn, der passer til dine behov og ønsker. Høreværnet er et nemt og behagelig alternativ, som ikke presser på øregangen. Står du kun i støjende miljøer få minutter om dagen, eller er til koncert, festival og lignende, et par gange om året, så er en øreprop nok til at beskytte din hørelse.

Man kan normalt opnå en lidt højre beskyttelse, hvis man kombinerer forskellige høreværn, f.eks. ørepropper og ørekopper. Det betyder, at ørepropperne forsat beskytter, når ørekopperne bliver fjernet.