Brandbandager

Water-jel brandbandager er et meget overskueligt og effektivt middel til at lindre smerten ved brandskader på huden. De nedsætter endvidere risikoen for infektion i brandsåret.

Water-jel bandagerne består af et to-lags stof og indeholder en giftfri, tyndtflydende gelémasse, der er varmeabsorberende. Bandagerne er som udgangspunkt kolde. Bandagerne fungerer ved at absorbere overskudsvarmen fra det skadede område. Efter 1-5 minutter vil bandagen have tilpasset sig den tilskadekomnes legemstemperatur og vil give smertelindring.

Risikoen for vævsskade, på grund af for voldsom nedkøling, vil nedsættes. En sådan vævsskade kan forekomme ved afkøling under rindende vand, da vandet ofte er for koldt.

Water-jel kan eksempelvis nedkøle en brandskade fra en temperatur på 80 grader celsius, til 37 grader celsius i løbet af 4 minutter.

Water-jel brandbandager kan anvendes til alle mindre brandskader som akut førstehjælp og anbefales til alle brancher, hvor brandskader kan forekomme.

Kan anvendes til alt, lige fra mindre solskoldninger og friktionsskader, til større brandskader forårsaget af åben ild, eller olie-og gasbrande.

Bandagerne varierer i størrelse, fra 5x15 cm og op til 183x152 cm. De fås endvidere som specialudviklede bandager til brandskader på hænderne, hvor hovedparten af alle brandskader oftest forekommer.

Water-jel er frostsikker, og kan derfor også anvendes i mobile enheder, såsom eksempelvis servicevogne. Bandagerne har 5 års holdbarhed, og er foretrukket af mange udrykningskøretøjer som førstevalgs produkt ved akutte brandskader.

Burnfree brandskadegel giver hurtig smertelindring ved alt fra brandskader til insektstik. Burnfree er en gel bestående af antiseptisk TeaTreeOil (< 1 %) og demineraliseret vand. Geléen er bakteriehæmmende, fugtgivende og vandopløselig. Endvidere er den giftfri og miljøvenlig. Burnfree geléen nedkøler hurtigt det skadede område og begrænser derved spredning af skaden, og nedsætter vabledannelse. Varmen fra brandsåret transporteres bort via fordampning, og den tilskadekomne oplever derved den kølende og smertelindrende effekt.

Burnfree findes som kompresser, plastre, desinficerende servietter, og som kølende gelé i poser og på sprayflaske. Selve kompresset består af et tyndt skumplast materiale med åbne porer, der binder den antiseptiske gelé uden at absorbere den.

Ved akut brandskade påføres Burnfree gelé og kompres, så hurtigt som muligt, for at forhindre yderligere vævsskade, og fikseres løst med gazebind. Må højest sidde i tre timer før det tilses og skiftes. Ved kemiske brandskader, skal området neutraliseres før påføring af Burnfree gel og kompres.

  • Sorter dit søgeresultat
  • Sortér efter:
Nyhed
Tilbud
{{p.id}}

{{p.name}}

DKK {{formatNumber(p.price)}} Læs mere
Vent venligst…